Откриване на теч от покрив

теч от покривОткриването на теч от покрив е трудна задача, като се има предвид многообразието на видовете покриви и тяхната изработка.

Покривите се делят на няколко основни вида.Най-разпространени са равните покриви, едноскатни покриви, двускатни покриви и многоскатни покриви. Напоследък често се изграждат и цилиндрични покриви, ъглови покриви или покриви от тип купол. Последните изброени покриви са характерни за емблематични сгради или храмови комплекси. Покривите могат да с дървена конструкция и керемиди, могат да са от стоманобетон, само бетон или стомана. Покритието може да е керемида, битум, мед, ламарина, дърво, само определен вид хидроизолация и дори слама.

Откриване на теч от покрив 

Общото между всички покриви е тяхното предназначение – покрива има за цел (основната цел) да защитава сградата от атмосферните влияния, като дъжд, сняг, слани, ветрове, преки слънчеви лъчи студове и жега. За да върши своето предназначение покрива трябва да е проектиран и изпълнен отлично. Въпреки всичко водата е един сериозен проблем за по-голяма част от покривите.

Причините за теч от покрива могат да бъдат много. Една от причините е конструктивна грешка и неправилно изпълнение на покривната конструкция, друга главна причина е неправилно положена хидроизолация или остаряла такава. Останалите причини са причинени от механични повреди и са видими, което определя лесното им отстраняване. Такива причини са счупени керемиди, наранена изолация или обшивка, обратни наклони със задържане на вода по повърхността и други подобни.

При наличие на теч, без видимо да се локализира такъв, се налага обследване на покрива за теч. Обследването на покрив за теч се извършва с термографска камера. При теч от покрив трябва да се има предвид, че водата протича на различни места от мястото на проблема. Това означава, че водата прониква от горното покритие на покрива под хидроизолацията и се движи в зависимост от наклона, докато достигне място лесно за преминаване към вътрешността на сградата.

Ремонт на покрив 

Доста често се случва потърпевши от теча от покрива да предприемат ремонт и то на мястото, където водата прониква към вътрешността. В почти всички подобни случай на ремонт водата продължава да тече от покрива. При теч от покрив изберете професионална фирма за откриване на течове с камера, което ще ви спести много нерви, пари за излишни и ненужни ремонти на покрива и щетите от теча.

Ние ви предлагаме откриване на теч от покрив с инфрачервена камера, както и отстраняване на теча. Тук трябва да отбележим, че не всеки теч има едно единствено место на навлизане на водата под хидроизолацията. Доста често попадаме на изцяло неправилно положена хидроизолация! Цената гарантира качеството.

Теч от покрив се открива с обследване на самият покрив и подпокривното пространство.

Предлагаме откриване и ремонт на течове за София и страната. Професионална фирма за за обследване на течове. 

 

Откриване на теч от тераса

Теч от тераса Теч от тераса е най-сериозният теч, които е труден за откриване, а още по труден за отстраняване. При теч от тераса освен некачественото изпълнение на хидроизолацията на самата тераса се наблюдава ( при новото строителство) и основни грешки при проектирането и изграждането на сградата.

Така желаният просторен апартамент с открита тераса, може да се превърне в голям проблем и непристани течове под прозорците, около вратите към терасата, както и постоянни течове на долният етаж при съседите.

 

Откривне на теч от тераса

Теча от терасата може да е предизвикан от множество повреди и некачествена изработка. Некачествената изработка и конструктивните дефекти и недостатъци са ясни на всички, но ще разгледаме останалите причини. Основната причина е недобре положена хидроизолация под покритието (плочките на терасата), която пропуска водата, друга причина е изронване на фугите на покритието, отлепяне на плочките от замазката, пробиване и увреждане на каналите за отводняване, повреждане на сифоните и воронките и не на последно място е пропадане на замазката на терасата.

Пропадането на замазката е продиктувано от неправилното изграждане и води до промяна на наклона и отваряне на фуги в покритието. Защо пропада пода на терасата ви?

Причината е използване на неподходяща топлоизолация и неправилният и монтаж. На много места се използва стиропор, които подава под натиска на замазката , лепилото и плочките.

Спиране на теч от терса 

Причината за теч от тераса се открива с термокамера. Използването на друга апаратура за откриване на теч от тераса е невъзможно. Инфрачервената камера показва с точност мястото и проблема на терасата, но тук има много особености, които трябва да се спазят при самото откриване на теча. Терасата е външна площадка, която е изложена на атмосферните влияния – слънце, дъжд, сняг, влага и други. Всички тези влияния оказват пряко отношение при откриването на теча. Обследване на теч от тераса се извършва в сухо време, с нормална влажност и без преки слънчеви лъчи.

Ние предлагаме откриване на теч от тераса с инфрачервена камера за София и страната. Намиране на теч от горна тераса, течаща тераса. Извършваме още ремонт на течове и фугиране на външна тераса. 

Цени за откриване на теч от тераса и други видове течове вижте ТУК. 

 

Откриване на теч с ултразвук

Откриване на теч с ултразвук

Откриване на теч с ултразвук При течове на вода с неясен пройзход и локализация се налага използване на апаратура за тяхното откриване. Един от многото методи за откриване на течове е ултразвука. Откриване на теч с ултразвук е разпространено и се счита за един от основните начини за откриване на скрит теч. Какво е ултразвука и как работи?

Ултразвука е с по-голяма честота от горният праг на възможностите на човешкият слух. С ултразвук могат да се откриват течове от ВиК, теч от тръби, теч от канали, теч от сифони и всякакви водопроводни възли в една сграда. Естествено приложението на ултразвука не се изчепрпва само с откриването на течове, а намира много широко приложение в медицината, промишлеността и безразрушителният контрол и диагностика.

Ние предлагаме откриване на течове с ултразвук за София и страната. Извършваме откриване на течове в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Ямбол, Монтана, Перник и Кюстендил.

Откриваме всички видове скрити течове, като предлагаме и тяхното отстраняване при желание на клиента. Откриваме теч с ултаразвук, без къртене.

Откриване на теч с ултразвук. Диагностика на скрит теч

Тук трябва да вметнем, че ултразвука, ултразвуковите естройства и преобразуватели не са опасни за човешкото здраве и не представляват заплаха за имуществото при откриване на течове. Всъщност откриването на теч с ултразвук не е свързано със създаване на звук с определена чистота, а улавянето на такъв звук. Целта на ултразвуковото откриване на течове е да се уловят честотите над горната граница на човешкото ухо, като се усилят. Това води до насочване към мястото на аварията.

Естествено има и ултразвукови генератори, които се използват за създаване на ултразвуков лъч. Електродинамични източници произвеждат трептения с висока честота. Такива източници са пластинки от кварц и други природни кристали, които насочват вълните, което също е безопасно.

Откриване на теч с ултразвук не е универсален метод и не може да открива скрити течове при всякакви условия, както и течове от всакякъв вид. Използва се предимно при течове от тръби с високо налягане.

Нашата фирма предлага и откриване на скрит теч с термокамера, както и други термографски способи.

Откриване на теч под земята, откриване на теч от водопровод външен, обследване на  течове по ВиК - това е силата на намирането на теч с ултрзвк. За намиране на вътешни течове в сградните ВиК инсталации метода не е подходящ. 

Откриване на теч София от 148,00 лева и отстраняване на течове София с гаранция. 

 

Откриване на теч с апаратура

Откриване на теч с апаратура

Откриване на теч с апаратураПри наличие на влажни петна, мухъл, прекалено висока обща влажност, ронене за замазка и шпакловка, както и неприятен конденз по прозорците е ясно, че се касае за теч. Най-неприятното в случая е не теча и последствията от него, а липсата на каквато и да е индикация, която да ви насочи за мястото на проблема. Така очертана ситуацията е меко казано неприятна, както за вас така и за съседите ви, понеже влагата се разраства и се движи.

За да решите правилно въпроса с теча е необходима специализирана фирма за откриване на течове и специална апаратура. Откриване на теч с апаратура се налага предимно при скрити течове. С апаратура се откриват всякакъв вид течове: теч от таван, теч от сифон, теч от водопровод, теч от канализация, ВиК течове в сгради и на открито, теч от покриви, теч от тераса, теч от балкон,теч от баня, теч от съседи, теч от фуги и всякакви други течове.

Откриване на теч с термокамера 

При откриване на теч с апаратура е важен правилният избор на канкретен уред или група уреди за откриване на течове. Както знаем откриването на течове не е конкретна наука или разклонение на такава. Откриването на течове с апаратура е най-обикновенна диагностика на обекти без разрушаване, като всеки обект и всяка ситуация носи свойте характерни особености.

Какво представлява апаратурата за откриване на течове?

Апаратурата може да бъде от различно поколение и от различна търговска марка, което не е толкова важно за крайният резултат. Откриване на течове може да се извърши с влагомери, микровълнови датчици, термокамера, ултразвукови преобразуватели и излъчватели, газанализаторни устройства, земни микрофони, акустични уреди на различен принцип и още много друга апаратура, различна по начин и принцип на работа. Понякога, даже доста често се налага откриване на течове с няколко вида апаратура, като такива течове са вътрешните, сградни течове от ВиК, парно и други.

Фирма за откриване на течове с термокамера

Апаратурата с която сме открили теча има свойствата да запаметява данните от обследването, а по-новата апаратура и да ги обработва. Винаги на място, при откриването на теча става ясно от къде е проблема, като евентуално консататацията може да се документира и след обследването на база данни, съхранени от апаратурата.

Ние като фирма специализирана в откриване на течове разполагаме с модерна и съвременна апаратура за откриване на течове. Откриването на течове с апаратура се извършва от обучен и опитен персонал. Фирмата е сертифицирани и разполга с всички необходими документи, сертификати и разрешителни и модерни термографски камери на марката FLIR.

Откриване на теч с апаратура за София  от 148,00 лева 

Откриване на теч с термокамера

Откриване на теч с термокамера

 

откриване на теч с термокамераНай-добрият начин за откриване на скрити течове е термографският анализ. Метода гарантира точно и бързо откриване на теч с термокамера без къртене и разбиване. Термографският анализ се нарича още термография или термовизия. Термовизията намира широко приложение в много сфери от съвременият живот.

Използва се за контрол на производството, сигурност, военно дело, анализ на материали и съоръжения, както още много други. Термографията е метод за анализ, обследване и контрол на обекти, без разрушаване, като намира приложение и за откриване на течове на вода и то скрити течове. Скрит теч е този теч, при които локализирането на проблема е затруднено, а в някои случаи дори невъзможно без наличие на апаратура.

Откриване на теч с термокамера представлява визуализиране на даден обект или обекти с помощта на инфрачервеното излъчване на даденият обект. Инфрачервените лъчи се приемат от термокамерата и се визоализират на дисплея или на отделен монитор в зависимост от системата, с която се извършва термографията. Много често напоследък се комнтира и говори, че откриване на теч с термокамера може да се извърши само с камери с висока разделителна способност, последнен модел и скъпа апаратура, което не е вярно. Всяка термокамера, без значение на цената и марката и може да открива скрити течоове.

Камера за откриване на течове. Препоръчана фирма за откриване на течове. 

Откриването на теч с камера е свързано с познание на апаратурата, възможноост за работа с апаратурата, познания по термодинамика, познания на характерните особености на обследваният обект, опит и спазване на всички правила при откриване на тееч с термокамера.

Ние предлагаме откриване на теч с термокамера от марката Flir, като правим диагностика на теч в банята, откриваме и отстраняваме течове от тераси, теч от покриви, теч от бани, теч от тръби, теч от водопровод, теч от тръби на парно, теч от канал, теч от сифон, теч от баня, теч от душ кабина, теч от таван, теч от съсед, теч на вода и още много други течоове. Естествено уредът за откриване на течове термокамера не е универсален и супер уред. Има обстоятелства при които откриването на теч с термокамера е невъзможно. Такива места са кухини, закрити и облицовани места или пространства с топлоизоация. При такива ситуации в помощ на термокамерата се използват специални влагомери и ондоскопски камери.

Ние предлагаме откриване на течове с апаратура за София и страната.

Обследване на течове с камера и ултразвук. Намиране на теч с камера цена от 148,00 лева.