Теч от тръбите на парното

Теч от тръбите на парното се получава доста често, особено в по-старите сгради.

 теч от тръбите на парнотоПарната инсталация е изградена от черни тръби по които циркулира топла вода от абонатната станция през радиаторите. Тръбите на парното са под налягане (освен при отворените отоплителни инсталации), което допълнително натоварва системата и с течение на времето се образува теч от тръбите на парното.

Течове от тръбите на парното се явяват най-вече на места, където тръбите преминават през стени, плочи, замазки или земята в мазетата. На такива места влагата е по-висока и тръбите корозират отвън и отвътре, което ускорява амортизацията на тръбите.

При пробив в тръбата на парното теча остава скрит за окото. Влагата се разпространява в замазката, а в най-добрият случай протича на долният етаж. При теч от тръбите на парното се извършва термография за точното локализиране на аварията.

Откриване на теч от  тръбте на парното с термокамера 

Откриването на течове от парно се извършва термокамера. Парната инсталация трябва да е в работен режим – да има топлоподаване. Теч от тръби на парно не се извършва в летният сезон при липса на циркулация и спряно топлоподаване.

След откриване на теч от тръбите на парното се преминава към отстраняване на теча, като най-често се налага смяна на повреденият участък от тръбите. Много рядко е възможно тръбите да се заварят и възстановят. При наличие на теч от тръби на парното ние препоръчваме тяхната смяна, понеже дори и качествена заварката деформира околните участъци и теча ще се завърне в същият участък още същият отоплителен сезон или най-късно на следващият.

При теч на тръби на парно в плочата ремонта може да се извърши и без къртене и разбиване. Достатъчно е да се отрежат тръбите и да прекарате нови тръби през тях. Демонтажа на парчетата от тръбите ще се извърши при цялостна подмяна на парната инсталация.

Понякога теча от парно може да продължи дълго, като се откроява само при увеличаване на налягането в системата, което не позволява откриването му при нормално работно налягане.   

Контакти

Гаматерм ООД

Район на покритие гр София, Област София, обл Перник, обл Пловдив, обл Бургас, област Ямбол, облас Стара Загора, обл Монтана и обл Плевен. Гаматерм ООД разполага с офиси в град София, град Бургас, град Сливен и град Стара Загора.

Извършваме откриване на течове по предварително зададен график и аварийно. При записване по график има обявени цени за откриване на течове. Цените за аварийно откриване на теч са с договорка, като обикновено са с 30-35% по-високи от обявените цени.

Тел за записване на часове : 0882 285 230

Тел офис София : 02 444 87 78

 E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

 

За нас

ТермокамераГаматерм ООД е специализирана исергифицирана фирма в сферата на инфрачервената диагностика. Работим с термографски камери от почти 11 години. Извършваме термографски анализ на сгради, електро оборудване, механично оборудване и производствени процеси.

Термография на теч 

Ние прилагаме термографският анализ и за откриване и отстраняване на скрити течове. С термокамера откриваме течове от ВиК, течове от парни инсталации, теч от покрив, теч от тераси, теч от съседи, теч от таван, теч от баня,  теч от сифони, теч от фуги, теч в мазе и други видове скрит теч. Предлагаме и професионално отстраняване на откритите от нас дефекти.

Отстраняването на откритите и диагностицирани скрити течове се извършва от водопроводчици, фаянсаджии, каналджии, шпакловчици и др професионални майстори. Екипът на фирмата е изграден и сплотен така, че клиентът да си поръча откриването на проблема, неговото отстраняване и евентуалното възстановяване на щетите от ремонта, като целта на откриването на скрит теч с камера и апарати е по-малко щети. 

Ремонт на скрит теч 

Извършваме отстраняване на плочки, разкъртване на стени и подови повърхности, смяна на тръби, фитинги, сифони, смяна на стари фуги, смяна на плочки, ремонт на щтрангове и водомерни възли, ремонт на покриви и хидроизолации и много други. Когато открием теча ние Ви изпращаме напълно безплатно оферта за отстраняването на проблема. Клиентът приел офертата се свързва с отдела и поръчва отстраняването на проблема в удобно за него време.

За повече информация или заявка за оглед, можете да се свържете с нас по всяко време на дежурния ни телефон : 0882 285 230. Ремонт на открити от нас течове

Гаматерм ООД работи по откриване на течове в цялата страна-откриване на теч в Бургас, откриване на теч в Стара Загора, откриване на теч в София, откриване на теч в Шумен, откриване на теч в Ямбол, откриване на скрит теч в цялата страна. Разполагаме с апарати и уреди за откриване на течове. При по-трудни течове се използва и ултразвук за откриване на скрити течове. Гаматерм ООД държи изключително много на коректността и професионализма и затова използваметермографски камери от най-висок клас на марката Flir.

Тук може да видите  сертификат за безразрушителен контрол на главният термограф в Гаматерм ООД София:

сертификат

 

 

 сертификат 2

 

Покана от центъра за сертификация към Бан:

п окана за ресертификация

 

 

 

Цени за откриване и отстраняване на течове

Ценова листа за откриване на скрити течове:

 • Обследване за теч на първо помещение до 18 м2- 148,00 лв
 • Обследване на всяко следващо помещение до 18 м2- 30,00 лв
 • Обследване на тераси, балкони и веранди до 12 м2- 290,00 лв
 • Обследване над обявената квадратура - 3,99 лв/м2
 • Обследване на покриви плоски - 4,95 лв/м2
 • Обследване на скатни покриви - 5,19 лв/м2
 • Обследване на фасади – по договаряне
 • Обследване на калкани –  по договаряне
 • Обследване на дограма – по договаряне
 • Обследване на обшивки на покриви - 3,90 лв/м
 • Посещение на адрес в рамките на града - 30,00 лв
 • консултаци и оглед 28,00

За клиентите желаещи констативен протокол или снимки цените са:

 • Издаване на констативен протокол за скрит теч - 95,00 лв/бр
 • Издаване на цветна снимка формат А4 - 9,60 лв/бр
 • Издаване на констативен протокол за липса на теч - 95,00 лв/бр
 • Отстраняване на теч-по оферта

Цените за отстраняването на теча се изготвят от специален отдел и се изпращат на клиента в писмена форма до 2 работни дни от датата на обследването.


При аварийни ситуации, издаването на офертата е с предимство и се получава до 2 часа.


Важно!!! Цените за откриване на течове не се променят. Те са обявени на сайта и са твърди. Гаматерм ООД работи по предварително обявени цени. Цените са с ДДС. Посещение в рамките на София - 30,00 лв. При пътуване извън градовете транспорта се заплаща таксата за посещение и по 0,99 лв/км в двете посоки с ДДС. При записване на часове за откриване на скрити течове се консултирайте с вашите съседи, те са важна част от откриването на скритият теч! 

Цена за откриване на теч от 148,00

Откриване на теч от Гаматерм