Теч от покрив

теч от покрив

Теча от покрив е най-трудно откриваемият вид теч. Теча от покрива, без значение от вида на покрива (плосък, равен, скатен, терасиран или друг вид покрив) се открива единствено и само с термокамера и термовизия. Това е най-сигурният и лесен начин за откриване на течове от покрив. Въпроса с откриването на теча обаче има няколко сложни и трудни задачи и ситуации.

 

Намиране на теч от покрив

Първо термографията на открито, сама по себе си не е лесна. За да направите коректно термовизионно обследване на открити площадки трябва да спазите редица правила, норми и стандарти, а също и да улучите подходящи атмосферни условия, като трябва да се съобразите с влажността, времето, слънцестоенето и още редица други.

При силна слънчева осветеност, мъгла, силен вятър, влажност над 60%, следи от дъжд и други термовизията на открито няма да е ефективна. Причината за теч от покрив е основно нарушена покривка от където преминава вода и след това нарушена хидроизолация (мушама), където водата преминава вече към сградата, т.е теч от покрив се обследва веднъж от самият покрив и веднъж в подпокривното пространство.

 

Вторият фактор с които трябва да се съобразите и вземете мерки е височината и опасностите от работа на високо и стръмно. При откриване на теч на плосък покрив нещата са по-лесни, но при скатните покриви не е така. Опасности има винаги, особено при по-старите и прогнили покриви по които има наслагвания, натрупване на прах и тънък слой лишей. Тук трябва да се знае, че термографите способни да открият теч от скатен покрив в българия са не повече от 2-3 души. Откриването на теч от скатен покрив е свързано и с умения за кетерене и алпииска екипировка. Притежаването на такава екипировка не е фактор за безопасност, изисква се и опит при боравенето с нея.

От казаното до тук става ясно, че откриване на теч от покрив е доста опасна и рискована работа, а също и изискваща доста добри познания по термография. Ние от Гаматерм ООД предлагаме откриване на теч от покрив за София и цялата страна.

Отстраняването на теч от покрив си е чисто строитеелна дейност, като за това ви препоръчваме да наемата професионални фирми за ремонт и изграждане на покриви, а не строителни бригади, без гаранция и история. Теча от покрива може да се отстрани с частичен ремонт или с основен ремонт в зависимост от проблема. В по-голяма част от случайте се отстранява с частичен ремонт и гаранция от 12 мсеца.

Ремонт на теч от покрив цена по договаряне.