Теч в баня

Откриване на теч в баня За откриване на теч в баня се използва специална апаратура. Най-използваният уред за откриване на теч от банята е термографската камера. Теча в банята е истински кошмар за всеки собственик на жилище с оглед на трудоемките и скъпи ремонти в банята.

Понякога теча в банята може да избие директно при вашите съседи до вас или при съседите на долният етаж, без да има видими следи от теч в самата баня и някъде другаде във вашият имот. Такъв тип теч се нарича скрит теч и обикновенно протича ( в повечето сучай) на тавана на съседната баня под вас. Понякога визуалните следи от влага могат само да ви объркат и да изкъртите банята си, без да откриете причината за теча и дори влагата, която прозира през плочките.

Откриване на теч в баня 

За да избегнете ненужното разбиване и къртене е редно, при наличие на теч да направите термографски анализ и така да откриете проблемната зона с аварията, която пхричинява теча. Термографията на банята ви ще помогне да се ориентирате и в състоянието на цялата баня и отделните възли ) водопровод, канализация, сифони, фуги и тръби на парното).

При откриване на теч в баня се налага банята да е подсушена, да не е използвана през последните няколко часа, а също и добре проветрена. Течовете от банята не са само от водопровод или каналите на помещението. ВиК течовете са само част от всички течове. Много често се срещат течове от парното, теч от покрива, които се разпростира в шахтите на тръбите, теч от фугите на пода, теч от фугите на стените около душ кабината или ваната, теч от пробити сифони или просто течове от отвори и пукнатини в самото помещение.

Намиране на теч с камера / диагностика на скрити течове с термокамера 

От богатият опит при откриване на течове с термокамера можем да заявим, че всички течове в банята могат да се уловят с точност от термокамерата. Откриването на течове с камера не е универсален метод, но е основният за откриване на теч в банята.

Ние предлагаме откриване на теч в бани с различни методи за откриване на течове. Много от фирмите обясняват, че откриват течове с термокамера ( модерна и скъпа ), а друга част казват, че откриват течове по два метода. За успешното откриване на течове се налага използване на много методи, които се използват в зависимост от ситуацията.

Трябва да има налични влагомери, микровълнови датчици, ондоскопски камери, ултразвукови датчици, земни микрофони, термокамера и дори в някои случай радиаграфи. Наличието на богат набор от уреди за откриване на течове гарантира откриването, както естествено опита и знанията на специалиста извършващ търсенето на теча.

Ние предлагаме откриване и отстраняване на течове за София и страната.

Цени за откриване на течове.