Откриване на теч с термокамера

Откриване на теч с термокамера

 

откриване на теч с термокамераНай-добрият начин за откриване на скрити течове е термографският анализ. Метода гарантира точно и бързо откриване на теч с термокамера без къртене и разбиване. Термографският анализ се нарича още термография или термовизия. Термовизията намира широко приложение в много сфери от съвременият живот.

Използва се за контрол на производството, сигурност, военно дело, анализ на материали и съоръжения, както още много други. Термографията е метод за анализ, обследване и контрол на обекти, без разрушаване, като намира приложение и за откриване на течове на вода и то скрити течове. Скрит теч е този теч, при които локализирането на проблема е затруднено, а в някои случаи дори невъзможно без наличие на апаратура.

Откриване на теч с термокамера представлява визуализиране на даден обект или обекти с помощта на инфрачервеното излъчване на даденият обект. Инфрачервените лъчи се приемат от термокамерата и се визоализират на дисплея или на отделен монитор в зависимост от системата, с която се извършва термографията. Много често напоследък се комнтира и говори, че откриване на теч с термокамера може да се извърши само с камери с висока разделителна способност, последнен модел и скъпа апаратура, което не е вярно. Всяка термокамера, без значение на цената и марката и може да открива скрити течоове.

Камера за откриване на течове. Препоръчана фирма за откриване на течове. 

Откриването на теч с камера е свързано с познание на апаратурата, възможноост за работа с апаратурата, познания по термодинамика, познания на характерните особености на обследваният обект, опит и спазване на всички правила при откриване на тееч с термокамера.

Ние предлагаме откриване на теч с термокамера от марката Flir, като правим диагностика на теч в банята, откриваме и отстраняваме течове от тераси, теч от покриви, теч от бани, теч от тръби, теч от водопровод, теч от тръби на парно, теч от канал, теч от сифон, теч от баня, теч от душ кабина, теч от таван, теч от съсед, теч на вода и още много други течоове. Естествено уредът за откриване на течове термокамера не е универсален и супер уред. Има обстоятелства при които откриването на теч с термокамера е невъзможно. Такива места са кухини, закрити и облицовани места или пространства с топлоизоация. При такива ситуации в помощ на термокамерата се използват специални влагомери и ондоскопски камери.

Ние предлагаме откриване на течове с апаратура за София и страната.

Обследване на течове с камера и ултразвук. Намиране на теч с камера цена от 148,00 лева.