Мнения и препоръки

Скритите течове, както и видимите течове, винаги са причинявали неприятности и щети. Скритите течове  могат да се разделят основно на два вида:

  • Течове със силен дебит, при които се вижда че има теч, но не е ясно от къде;
  • Течове, при които не се вижда абсолютно никакво разливане на вода, но за сметка на това се образуват мухал и плесени;

И двата вида течове се квалифицират като скрити течове и за да се открият и локализират е необходимо използването на специална апаратура за откриване на теч. Двата вида скрити течове са всъщност течове, които може да има разилчна локализация, т.е теч от сифон, теч от канализация или теч от тераса или баня на съсед.

Скритият теч може да е от вашето жилище, от жилището на съседа до вас или над вас. Може да е от покрива, от терасата, от банята или друго място. Течовете от покриви и бани са най-сложни за откриване и локализиране.

В банята може да тече водопровода, канализацията, сифона на пода, фугите, душ кабината или ваната, удължителите или меките връзки в стените и т.н. Обикновено, скритите течове са в стени, под или таван. Инертните материали попиват влагата и водата и я пренасят на съвсем различно място от мястото на реалният теч, в зависимост от наклона и вида на материала, както и наличието на технологични отвори във влагонепроницааеми плоскоти и прегради.

Къртенето на мястото на избилата влага или петно в такива случаи не помага, даже е твърде възможно там да липсват каквито и да са тръби или канали.

Ако усетите увеличаване на влажността или забележите петна, мухъл или плесен, се обърнете към професионалисти за откриването на проблема наречено "скрит теч". Възможно е скрит теч при Вас да създава проблеми и щети при съседите ви на етажа или тези под Вас, без Вие да подозирате за това. В случай на скрит теч или съмнение за теч е необходимо обследване с професионална техника и уреди за откриване на теч. Колкото по-бързо направите обследване и отстраните проблема толкова по-малки ще са щетите. Влагата в инертните материали съхне в продължение на месеци и след това изисква ремонт.

Гаматерм ООД открива течове с помощта на специална апаратура и обучен персонал, без къртене.

Мнения и препоръки на наши клиенти, останали доволни от откриване на течове от нашият екип.

мнение

мнение 2

 

мнение 3

 

Това е екипа от термографи за София и страната:

 

термографи

термограф