Теч от таван в баня

Теч от таван на баня Теч от таван в баня може да се получи при разлив на вода от по-горен етаж, което е логично, но откриването на причината за теча, не е така лесно. Теча от тавана може да е причинен от покрива на сградата, от съседите над вас (тяхната баня, тяхната кухня, случаен разлив при фхигиенизиране или нещо друго), може да е причинен от съседни апартаменти няколко етажа по нагоре, спукана тръба на общите отводнителни щрангове, водопроводните щрангове или хидрант.

Не е изключено теча от тавана ви да е образуван от пробив на тръби в плочата, между вашият апартамент и съседите ви над вас. Вероятни причини има още много. Естествената реакция на всеки потърпевш от теч е да търси причината в помещението над петното и теча.

 

Откриване на теч от таван в банята

В повечето случай, даже почти 99% от всички случай на теч от таван в банята са с неясна локация и няма никакви видими следи на теч при съседите. Дори при видими индикации за теч в банята на съседите над вас се оказва, че теча не е от там. Водата има свойството да преминава по пътя с най-малкото съпротивление.

Това не винаги означава наклон в определени %, а е напълно възможно да се движи в по-рохката и неуплътнена част на замазката. Това е покрай ъглите, по кухините в плочата дори и всякакви места с по-ниска плътност от околния материал. Това налага движение на вода и струпване на по-висока влага на места в които няма тръби, сифони и каквито и да било предпоставки за теч.

Откриване на такъв тип теч се извършва с професионална апаратура и уреди за откриване на течове.

Съвта ни при теч от таван в баня е да вземете навременни мерки, понеже всеки теч преминал през плочата оставя висока влага в нея, което води до корозия на арматурата и подаване на плочата, както и редица други дефекти в конструкцията на сградата.

Предлагаме откриване на теч от таван в баня с апаратура за София и страната.