Теч от горен етаж

теч от горен етажПри теч от тавана в банята или друго помещение става дума за теч от горен етаж или теч от покрив, като не е изключено да има наличен теч от тераса или балкон. В зависимост от това кога и как се проявява теча, може да се съди дали теча е от баня, от тераса или покрив.

Без значение от вида на теча, той трябва да бъде открит и отстранен. Откриването и отстраняването на теч от горен етаж и общи части се затруднява, поради факта че вече трябва да се работи в друга собственост.

За да сте сигерни в това дали теча е от гореен етаж се налага да го откриете и то без къртене и нанасяне на щети при диагностицирането на проблема.

Откриване на теч от горен етаж

Единственият вариант за откриване на теч от съседа е откриване на теч без къртене. За да откриете такъв теч е необходима апаратура за откриване на течове и най-вече термографска камера. Термокамерата представлява инфрачервена камера, улавящ инфрачервеното лъчение на обектати, които наблюдава.

С помощта на тези уреди може да откриете теч от горният етаж и да установите точната локация, като съседа ви евентуално да отстрани. Естествено съседа ви трудно ще повярва, че той ви причинява теча при условие, че при него няма и следа от теч, влага и ли други визуални признаци на авария. Преминава се към покана за отстраняване на теч от съседи по Закон за етажната собственост - течове.  Може да се мисли също за застраховка при теч от съседи. 

Диагностика на скрити течове с камера 

Ние откриваме течове на вода от парна инсталация, теч от ВиК, теч от бани, теч от тераси, теч от балкон, теч от фуги, теч от таван, теч от покриви и още много други видове течове.

Най-често теч от горният етаж се предизвиква от спукан водопровод, нарушени фуги на пода в банята и спукан сифон. Статистиката се продължава от най-неприятният теч – теч от тераса. Основният процент неприятности се причиняват от теч в анята от горния етаж. Рядко теч в апартамент е причинен от друго.  Така или иначе за откриване на теч от съседи е необходим достъп до имота им. 

Всички течове изброени в и неизброени в статията се откриват и отстраняват единствено и само при осигурен достъп до съответното помещение. Не е възможно да откриете теч от горният етаж, без да имате достъп до там.

Цени за откриване на течове от 148,00 лева за София.