Теч от сифон

Теч от сифон е най-честата причина за теч при съседи или теч от таван. Сифоните се разделят на няколко основни групи-подови сифони и сифони за мивки, вани и душ кабини. Подовите сифони от своя страна се разделят на ъглови сифони, линейни сифони и точкови сифони (най-масово използваните подови сифони за баня и мокри помещения). Най-често протича сифона в банята

 Причината за поява на теч от сифон е спукване в резултат на изгниване, като ен са редки случайте на спукване причинено от наливане на химикали по сифони и канали, както и некачествен материали на сифоните. Много рядко се случва и теч от неправилно монтиран сифон. От казаното до тук виждаме че причините за пробив в сифоните са много.

Сифона протича с различен интензитет в зависимост от повредата, но характерно за теча от повреден сифон е протичането няколко минути след разливане на вода по пода на банята. Въпреки всичко за да се открие теч от сифон е необходима апаратура. Не всички течове от сифони са с голям дебит и с възможност за откриване на око.

 

Теча от сифон се открива и доказва с термографска апаратура

След откриване на теч от сифон идва ред на отстраняването на теча. За да отстраните теч от сифон е необходимо да се отворят няколко плочки от пода на помещението в зависимост от начина на подреждане на плочките и посоката на фугите. В повечето случай отварянето на 4 плочки от пода, около сифона е напълно достатъчно. След смяната на сифона, която трябва да бъде направена качествено и задължително подсигурена с лепене и проверка се поставят нови плочки, като се спазва фугата и наклона. При добър майстор ремонта е едва забележим или дори незабелижим.

Ние откриваме течове от сифон с термографска камера, като осигуряваме и ремонта по отстраняване на теча (смяна на сифона), както и вазтановяване на пода в банята. На снимката може да видите прояден сифон с изгнило дъно, което е причина за теч през общо 6 етажа и много междусъседско напрежение. На трите снимки се вижда откриването на теча от сифона, ремонта на сифона (смяна на сифон) и  възтановената баня след ремонта и смяната на сифона.

Теч от линеен сифон, смяна на подов сифон ценя, смяна на сифон на под,  теч около сифон, теч от сифон на баня, теч от сифон на мивка 

 

пробит сифон

Пробит сифон, теч от сифон открит с термокамера

теч от сифон на баня

На тази снимка се вижда смяната на сифона и поставянето на плочките.

ремонт на теч от сифон

Тук се вижда напълно завършената баня.