Теч от дограма

теч от дограмаТеч от дограма може да се получи при неправилен монтаж на дограмата, но също и при неправилно саниране (полагане на външна топлоизолация) около прозорци и врати. Теча от дограма се проявява при дъжд или след дъжд в зависимост от наклона и количеството на водата. Възможно е водата да се стича под дограмата, над дограмата или по страничната и част.

Теч от дограма

Обикновено при наличие на теч от дограма причините не се виждат с просто око, което прави поставянето и натрупването на силикон напълно излишно. Има редки случаи, в които теча е от самата дограма, но в почти 99% теча е около дограмата и светлият отвор. При навяване или по обилни валежи водата се стича по фасадата или моментно пръска около нея. Така водата стига до разстоянието между прозореца и отвора, преминава към монтажната пяна и прониква навътре.

Подобен род течове от дограма обикновено се получават след подмяната и. При самата подмяна дограмата не се подмазва и уплътнява, като се разчита за уплътнение единствено и само на полиуретана. Мястото на избиване на петната от теча от вътрешната страна са въпрос на наклон на дограмата и особености при валежа.

Откриване и отстраняване на теч от пвц дограма

При теч от пвц дограма се извършва визуален оглед. При липса на видими причини за теча се извършва термографско обследване на теча. Термографията на теча ще позволи точното локализиране на проблема и намиране на точният проблем. Намирането на теч от дограма при санирани сгради е малко по-сложно и трудно, особено при частична санировка. При тях откриването, както и отстраняването са много по-трудна задача.

Разбира се не са малко случайте на теч от друго място. Въпросният теч завишава нормите на влага в помещението. Това от своя страна води до конденз на влагата по прозореца. Конденза се получава само акоса изпълнение изискванията за кондензиране на влага нърху повърхност.  В такива случай също се налага откриване на причината за теча, които води до високата влажност. Не е изключено да е наличчие на термомост или недобро упътнение. 

Ние предлагаме откриване на скрити течове с термокамера, откриване на течове без къртене, намиране на ВиК течове, откриване на теч от покриви, теч от баня, теч от тераса, теч от парно и други скрити течове. Извършваме още отстраняване и ремонт на течове за София.