Теч от сифон на баня

теч от сифон на баня Сифоните биват два основни вида,които могат да се разделят на много подвидове и класове. Това са сифони на мивки, вани, душ кабини, умивалници и подови сифони за отводняване на помещения. Без значение от вида на подовият сифон той може да предиизвика теч.

Теч от подов сифон на баня е доста често срещан проблем, което се отразява автоматично на тавана на банята при съседите под вас, а след известно време и на стените на вашата баня под форма на подутини и падане на замазката.

Сифоните протичат по две основни причини. Първата причина е амортизиране и корозия на сифона, като обикновено дъното на сифона се пробива, а в някои случай се отлепя, което води до пропускане на вода при къпане, която се просмуква в подовата замазка. Вторият по-нехарактерен, но не рядко срешан проблем е неправилно монтиран сифон. Неправилно монтираният сифон може да пропуска вода от снадката с тръбата или около самият сифон.

Откриване на теч от сифон на баня 

При теч от сифон на баня, които не е монтиран правилно се наблюдава теч от заустването и теч от фугата около капака на сифона.

Теча от сифона в банята не се вижда с просто око. Прицчината да не виждате теча е влагоустойчивите подови плочки, които не пропускат водата и влагата нагоре от замазката към помещението. Доста често се натъкваме на ремонтирани бани със сменени плоочки на пода, залепени върху старите плочки, без да се сменя сифона. Това е груба грешка, която освен теч от самият сифон предизвиква и теч от разтоянието между сифона и горният ред плочки.

Ние предлагаме откриване на теч от сифон на баня, смяна на сифон на баня и възтановяване на плочките около сифона. Теч от сифон на баня се открива с термокамера и друга апаратура за откриване на течове. Възможно е в определени случай теча от сифона да се открие на око или да се използва апаратура завидеонаблюдение на канали.